Ompahan sitte Vaahteramäen emäntä tätäki kakkua kokeillu tehä ja syöntikelposia tuli ihan ekalla kerralla ;)

Tässä ohjetta kahteen normikokoseen kakkuun...

300g voita
6dl sokeria
5 munaa
9. 75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3.75dl kermamaitoa
1½tl vaniljasokeria
1½dl korintteja tai rusinoita (minä jätin kokonaan pois)
2.25dl hienoa mantelirouhetta

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat, neste ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
Paista kakku kypsäksi 175asteessa n 1h.
Jähytä!

Kuorrutus:
150g rasvaa
1½dl kermaa
3rkl sokeria
450g tomusokeria

Koristeeksi: Mantelirouhetta

Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirapimaiseksi. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi!!
Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokeria sekaan -> kuohuu aluski, varo polttamasta itseäsi.
Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele.

Kuorrutuksesta tuli aluksi kovin löysää, annoin sen hetken kovettua kulhossa ja lisäsin vähän tomusokeria...