1944540.jpg

Oon aikasemmin tehny tällä samaisella ohjeella mustikkapiirakkaa ja ihastuin niin tuohon murupäälliseen et halusin testata sitä omenapiirakkaankin. Passas kyllä hyvin,ku laitoin viel kanelia siihen sekaan. :D

Muhkea omenapiirakka

4 munaa

4dl sokeria

2dl kermaa tai maitoa

2dl maitoa

8dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

2dl sulatettua voita

 

Päälle:

Kotimaisia omenia

 

Pinnalle:

100g voita

2dl kanelisokeria

2tl vaniljasokeria

2dl vehnäjauhoja

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Viipaloi omenat ja lado taikinan päälle.

Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot.

Kaada muruseos omenaviipaleiden päälle.

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 35min.