Oon aikasemmin tehny tällä samaisella ohjeella mustikkapiirakkaa ja ihastuin niin tuohon murupäälliseen et halusin testata sitä omenapiirakkaankin. Passas kyllä hyvin,ku laitoin viel kanelia siihen sekaan. :D
Muhkea omenapiirakka
4 munaa
4dl sokeria
2dl kermaa tai maitoa
2dl maitoa
8dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2dl sulatettua voita
Päälle:
Kotimaisia omenia
Pinnalle:
100g voita
2dl kanelisokeria
2tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Viipaloi omenat ja lado taikinan päälle.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot.
Kaada muruseos omenaviipaleiden päälle.
Kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 35min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.