1621182.jpg

1621183.jpg

Tässä täytekakun ohjetta jonka tein viime perjantaina serkun valmistujaisiin. Moussejen ohjeet Hellapoliisilta.

Pohja:

10 munaa

5dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2dl perunajauhoja

4tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.

Paista 150asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 2h. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g vanilja"tuorejuustoa"  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja"tuorejuustoa"
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen 

Valmista mousset näin:

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.

Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.

Kumoa kakku.

Koristele.