lauantai, 11. joulukuu 2010
Mimmin blogista löysin herkullisen näköisen pikkuleipä reseptin ja testailin. Herkkuja kyllä todella olivatkin :)
Wieniläiset suklaasormet
125 g voita
11/4 dl tomusokeria ( kukkura dl)
2 3/4 dl vehnäjauhoja ( ensi kerralla laitan hieman vähemmän)
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
½ dl maitoa
200 g tummaa suklaata ( josta n.75 g sulatettuna taikinaan ja loput koristeluun)
Vaahdota voi ja sokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan, lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman maitoa. Paista taikinasta aina ensin koekakku, jotta näät miten taikina käyttäytyy. Pursota tähdenmuotoisella tyllalla pikkuleipiä suoraan pellille leivinpaperin päälle, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 12-15 minuuttia. Varo, etteivät kärvähdä. Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien toinen pää suklaaseen. Anna koristeltujen pikkuleipien jähmettyä hyvin ennen pakkaamista.
Käytin taikinassa puolet maito ja puolet tummaa suklaata. Koristelussa käytin ainoastaan maitosuklaata.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.