Ismolle synttärikakkua.
Pohja 6 munan kakkupohja.
Eka välissä:
Kinuskitäyte
3dl fariinisokeria
3dl kuohukermaa
Keitä kinuskia pari minuuttia. Jäähdytä kylmäksi.
1prk Flora vispiä
200-250g vaniljarahkaa
4 liivatetta
1/2dl vettä
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää rahka. Lisää seokseen kylmä kinuski. Lisää lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet.
Toisessa välissä:
Päärynämousse
Iso purkki säilykepäärynöitä
1prk Flora vispiä
200-250g vaniljarahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
4 liivatetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja soseutetut päärynät. Mausta sokerilla. Lisää lopuksi kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet.
Kostuta kakku päärynäpurkkien liemellä.
Kinuski päälle:
2.5dl kuohukermaa
2.5dl fariinisokeria
Laita aineet kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoittaen n. 20min.
Milloin kinuski on valmista? suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.
Kaada vesi pois. Onko kinuski osittain liuennut veteen? vai saako sen ehjänä nokareena nostettua lasin pohjalta? Jos saa, on kinuskisi valmista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.