1644763.jpg

Tänään leivoin pakkaseen kinkkukierteitä. Ajattelin näitäkin tarjoilla sitte Eemelin synttäreillä. Tein kolminkertaisen taikinan, siitä tuli 80kpl:tta. Tämän ohjeen olen joskus siskoltani saanut. Täytteen aineitahan voit itse muuttaa mieleiseksi.

Näitä kantsii testata, helppo tehä ja on hyviä!:)

Kinkkukierteet n. 30kpl

Pohjataikina:

4dl vehnäjauhoja

1dl muusijauhetta tai 2dl perunahiutaleita

1tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

1tl Provencen yrttisekoitusta

125g margariinia tai voita

2dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:

150g savu- tai keittokinkkua

1dl pieniä paprikakuutioita

1dl silputtua purjoa

1 muna

2rkl chili- tai tomaattiketsuppia

2dl juustoraastetta

1tl basilikaa tai pizzamaustetta

muutama kierros mustapippuria myllystä

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, kananmuna raakana.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30*90cm suruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli pöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1 1/2cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta palat pellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18minuuttia.