Serkkutytön ylioppilasjuhliin tein näitä kakkuja ja samalla piti itellekki tehä ja maistaa et onko tämä ees syötävää ja kyllä oli, aivan huippua! ;) Ihanan raikas ja pehmeä täyte.


Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
300 g appelsiinituorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
10 liivatelehteä
 5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Pinnalle:
3 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike, appelsiinituorejuusto ja 0,5 dl appelsiinimehua. Sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään. Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa.

Kiehauta appelsiinimehu ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada vuokaan ja nosta vielä kylmään.