Sain siskolta joululahjaksi kirjan, Maittavat suklaaherkut. Nyt testasin ekaa ohjetta. Hyviä olivat.

Rapeat riisimuropalat n. 16kpl

VAALEA KERROS:

50g voita
1rkl vaaleaa siirappia
150g valkoista suklaata pieninä paloina
50g paahdettuja riisimuroja(mitä ne on?käytin ihan tavallisia)

TUMMA KERROS:

50g voita
2rkl vaaleaa siirappia
125g tummaa suklaata pieninä paloina
75g paahdettuja riisimuroja

Peitä jonku astian pohja leivinpaperilla.

Vaalea kerros: sulata voi, siirappi ja valkosuklaa varovasti vesihauteessa, jatkuvasti hämmentäen.

Nosta liedeltä, lisää joukkoon murot ja sekoita hyvin.

Kaada taikina astiaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.

Tumma kerros: Tee samoin kuin vaaleakin.

Kaada tumma kerros vaalean kerroksen päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi. Tarjoile!

VINKKI!

Riisimuropalat säilyvät jääkaapissa jopa neljä päivää kannellisessa rasiassa.