Hellapoliisilta löysin ihanan ja vähän erilaisen kinkkupiirakan ohjeen. Tätäkin tein Juhannukseksi Eemelin synttäreille. Kuvaa en tietenkää tohinoissani muistanu ottaa, mutta TÄÄLTÄ löytyy Hellapoliisin ottamat ihanat kuvat.
Kinkkupiirakka kakkuvuoassa
Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta tai -lastuja
1 muna
Täyte:
tilkka öljyä
100 g purjoa silppuna
pala punaista paprikaa suikaleina
5 cm pätkä kesäkurpitsaa suikaleina
valkosipulia rouheena tai tuoreena
100 g palvikinkkua silppuna
1/2 pulloa (pullossa 240 g) Santa Marian Sweet Red Chili Salsaa tai jotain muuta salsaa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
100 g juustoraastetta
Nyrpi rasva ja vehnäjauhot, sekä pähkinälastut ryynimäiseksi, lisää joukkoon muna, sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kuullota purjo, lisää paprika, kesäkurpitsa ja valkosipuli, kääntele muutama minuutti.
Nosta seos pois levyltä, lisää kinkku, salsa, kerma, munat ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi.
Voitele pitkä kahvikakkuvuoka ja jauhota se pähkinälastuilla tai -rouheella.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, kaada täyte syvennykseen ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.
Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Tarjoa lisäksi raikasta kermaviilikastiketta, jonka voit maustaa helposti valmiilla dippijauheella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.