Nämät on huippuhyviä! Ei liian makeita, vaan ihanan raikkaita!
Kääretorttupohja
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja(käytin näihin glut.jauhoseosta)
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista 225asteisessa uunissa n. 8minuuttia.
Hyydyke
1 prk (250g) rahkaa
100g valkosuklaata
1/2dl sokeria
1/2dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
1prk flora vispiä
Lisäksi kostutukseen reilu puoli desiä vedellä laimennettua appelsiinimehua.
Sekoita rahkaan sulatettu valkosuklaa ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
Kostuta pohja laimennetulla appelsiinimehulla. Kaada päälle rahkaseos ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään.
Tässä kakun päällä lasten mangososetta, kermaa ja suklaakoristeita. Koristeet tein pikkuruisella sydänmuotilla. Sulatin suklaata, levitin sen leivinpaperin päälle tasaiseksi ja annoin hiukan kovettua...sitte painelin muotilla kuvat ja annoin jähmettyä suklaan kunnolla. sitten vain napsin kuviot irti.
Jos haluat vaihtelua piirakalle, voit laittaa pohjan ja rahkaseoksen väliin myös jotain hilloa (esim. mansikka) ja päälle mitä vain sosetta...:)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.