Nämät on huippuhyviä! Ei liian makeita, vaan ihanan raikkaita!

Kääretorttupohja

4 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja(käytin näihin glut.jauhoseosta)

3/4dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista 225asteisessa uunissa n. 8minuuttia.

 

Hyydyke

1 prk (250g) rahkaa

100g valkosuklaata

1/2dl sokeria

1/2dl appelsiinimehua

2 liivatelehteä

1prk flora vispiä

Lisäksi kostutukseen reilu puoli desiä vedellä laimennettua appelsiinimehua.

Sekoita rahkaan sulatettu valkosuklaa ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.

Kostuta pohja laimennetulla appelsiinimehulla. Kaada päälle rahkaseos ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään.

Tässä kakun päällä lasten mangososetta, kermaa ja suklaakoristeita. Koristeet tein pikkuruisella sydänmuotilla. Sulatin suklaata, levitin sen leivinpaperin päälle tasaiseksi ja annoin hiukan kovettua...sitte painelin muotilla kuvat ja annoin jähmettyä suklaan kunnolla. sitten vain napsin kuviot irti.

Jos haluat vaihtelua piirakalle, voit laittaa pohjan ja rahkaseoksen väliin myös jotain hilloa (esim. mansikka) ja päälle mitä vain sosetta...:)