Kääretorttupohja

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja(käytin näihin glut.jauhoseosta)
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista 225asteisessa uunissa n. 8minuuttia.

 

Hyydyke

1 prk (250g) rahkaa
100g valkosuklaata
1/2dl sokeria
1/2dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
1prk flora vispiä

Lisäksi kostutukseen reilu puoli desiä vedellä laimennettua appelsiinimehua. (nyt en kyl kostuttanu ollenkaan)

Sekoita rahkaan sulatettu valkosuklaa ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.

Kostuta pohja laimennetulla appelsiinimehulla. Kaada päälle rahkaseos ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään.

Tässä leivosten päällä lasten mangososetta, kermaa ja suklaakoristeita.