Nyt oon minäki saanu sitte leivottua onnistuneesti sämpylöitä...:) Ohjeen sain miehen pikkusysteriltä, hän oli sen muistaakseni ottanu jostain koulun kotsankirjasta. Oli kyl ihanan pehmosia. Jätin taikinan aika löysäksi, eli en laittanu kovin paljo jauhoja... Laitan tähän sen ohjeen jauhomäärän, itse en mitannut, kaatelin summassa, mut luulisin et laittoin vähempi ku täs ohjees on...
Sämpylät n. 50kpl
1l vettä
2 1/2 hiivaa
5tl sokeria
4 3/4tl suolaa
2l vehnäjauhoja
125g margariinia (minä käytin rypsiöljyä)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri, sekoita. Lisää rasva. Alusta taikinaan niin paljon vehnäjauhoja että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla. Paista +225 asteessa noin 13 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.