1561063.jpg

Nyt oon minäki saanu sitte leivottua onnistuneesti sämpylöitä...:) Ohjeen sain miehen pikkusysteriltä, hän oli sen muistaakseni ottanu jostain koulun kotsankirjasta. Oli kyl ihanan pehmosia. Jätin taikinan aika löysäksi, eli en laittanu kovin paljo jauhoja... Laitan tähän sen ohjeen jauhomäärän, itse en mitannut, kaatelin summassa, mut luulisin et laittoin vähempi ku täs ohjees on...

Sämpylät n. 50kpl

1l vettä

2 1/2 hiivaa

5tl sokeria

4 3/4tl suolaa

2l vehnäjauhoja

125g margariinia (minä käytin rypsiöljyä)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri, sekoita. Lisää rasva. Alusta taikinaan niin paljon vehnäjauhoja että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla. Paista +225 asteessa noin 13 minuuttia.