1450750.jpg

Hellapoliisilta tällaisen piirakan ohjeen olen saanut. Hän on sen kehitellyt muistaakseni Dansukkerille ystävänpäiväksi.

Vaikka ihan ohjeiden mukaan tein, niin epäonnistu ainaki multa...:( ensinnäki kiisseli oli niin vetelää ettei se pysyny tuola pohjan ja marengin välissä ja toiseksi, pohja jäi ihan sika tiukkaan kiinni tuohon vuokaan. Mutta ainaki makian näläkä lähti ku oli nii makiaa...Jopa minunki makuun vähä turhan makiaa. Ens kerralla taijan kokeilla mansikka-rahkatäytettä tuonne väliin...Mutta tässäpäs ohjetta...

Pohja:

100g margariinia tai voita

1,5dl sokeria

4 munankeltuaista

1,5dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

Täyte:

5dl (n.300g) mansikoita

3dl vettä

1dl sokeria (vois kyl vähempiki riittää)

2rkl perunajauhoja (ehottomasti seuraavalla kerralla enempi, 3-4rkl)

3rkl vettä

Marenki:

4 munanvalkuista

1,5dl mansikanmakuista tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi. Erottele munista valkuiset ja keltuaiset, säästä valkuiset marenkiin. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munankeltuiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan n.27 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 13-15 min.

Pohjan paistuessa valmista täyte. Mittaakattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua sen verran, että mansikat hieman pehmenevät. Sekoita keskenään perunajauhot ja kylmä vesi, lisää seos höyryävään mansikkaliemeen ja sekoita kunnes pulpahtaa. Kiisselin kuuluu tulla erittäin paksu, jotta se pysyy piirakan sisällä. Anna kiisselin jäähtyä sillä välin kun valmistat marengin.

Vatkaa munanvalkuiset kestäväksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon mansikanmakuista tomusokeria koko ajan vatkaten.

Kaada kiisseli piirakkapohjan päälle, levitä pinnalle lusikalla marenkivaahto tai pursota se pursotinpussilla tähdiksi.

Laita piirakka uuniin keskitasolle ja anna sen olla uunissa vain sen verran, että pinta saa hiukan väriä.