Tätäkin kakkua tein Juhannuksena synttäreille, enkä tästäkään kuvaa muistanu ottaa, mutta kuva ja ohjeen alkuperä löytyy TÄÄLTÄ, Tiitiäisen blogista. Tämä oli kyllä herkkukakkua, vaikka kurrute epäonnistuki, yli 3h annoin jäähtyä kookosrasvan mutta en hämmentäny ollenkaa ni oliskohan pohjalta ollu vielä vähä lämpöstä.

Vuokakakku paistetaan siis normaalisti ja kun kakku on jäähtynyt ja kuorrute tehty, leikataan kakku kolmeen osaan. Kahteen väliin laitetaan n. 1 cm kerros kuorrutetta ja loput kuorrutteet sivellään kakun päälle ja reunoille. Kun kuorrutteessa on kyse kookosrasvasta, se on jääkaappikylmänä kovaa, mutta muuttuu huoneenlämmössä hetken oltuaan pehmeäksi.

Ohje yhteen kakkuun:

200 g voita

2 dl sokeria

3 kanamunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl voimakasta kylmää kahvia

Täyte ja kuorrutus:

250 g kookosrasvaa

2 kanamunaa

1 dl tomusokeria

1 dl kaakaojuomajauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siiviliän läpi seokseen. Lopuksi lisää kylmä kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia. Ota kakku uunista, anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten kakkuvadille.

Sulata kookosrasva. Anna jäähtyä ainakin kolme tuntia. Jos rasva on hiemankaan lämmintä, kuorrutus ei vaahtoudu. Vaahdota kanamunat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sihdatut kaakaojauheet. Valuta jäähtynyt kookosrasva ohuena nauhana kuorrutusseokseen ja vatkaa niin kauan kunnes kuorrute vaahtoutuu kuohkeaksi. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Täytä ja päällystä kakku tryffelikuorrutteella. Jos haluat, jätä muutama lusikallinen kuorrutusta ennen täyttöä ja päällystystä syrjään, ja pursota lopuksi kakun päälle vaikka ruusukkeita.

Voi pakastaa kuorrutteineen!