Olipas eilen aamulla ihana herätä kun kuura peitti maan, ansimmäistä kertaa tälle "talvelle" :)
Aamulla oli kyllä veto ihan pois, toissa iltana oli kylmä ja päätä särki, panadoli poskeen ja paksujen vällyjen alle menin nukkumaan ja sainki hyvin nukuttua koko yön. Aamupäivän aikana sain siittä ihanasta kuurasta sitte tieten virtapiikin ja siivosin koko pirtin putipuhtaaksi, osasta mökkiä jopa katot ja seinätki:) Illalla saunottiin ja tunnelmoitiin takkatulen ääressä joululauluja kuunnellen. Siskon tyttö 5v on asustellut meillä vajaa pari viikkoa ku Systeri lähti Kiinaan lomailemaan, nyt onki kovasti tämä viikko laskettu öitä et millon äiti tulee:) Ihania ipanoita, kertakaikkiaan <3 Enää yks yö ni äiti tulee kotiin, jee!! Mun äippä ja iskä kans, jotka ovat jo lasten suusta saanet uudet nimet: Kiinan-Mummu -ja Pappa ;)
Tänään hajin sitte systerin toisenki tytön tänne, mun kummityttö<3 ku kuulin et hän on sairaana, eipä tarvi toisen yksin kotona sairastella ku iskä on töissä. Saapa nähä mihin nämät saiarstelut nyt johtaa, itellä taas päässä semmonen töhnänen olo, vähä kipeenä ja niskat jumissa...:( Toivottavasti ei kovin kipeeksi tultas. Lapsillaki nenät vuotaa ja yskittää.:/
Muksut meni hetkeks pihalammikoista jäitä särkemään, ite sohvalle läppärin kans ja takkaan tulet<3 Pikku-Helmiki just sopivasti päikkäreillä :)

Tiistai-iltana värkkäilin tämmösiä. Sopulisiankantaa-blogista kopsasin ohjeet teillekkin;)

 

Sytykeruusut ovat mainio lahja sellaiselle jolla on jo kaikkea(ja kotonaan myös takka tai muu tulisija tai puusauna). Ei yhtään lisää turhaa tavaraa. Pakkaa ruusut vielä paperipussiin niin turhaa roskaa ei tule paketistakaan.

 

Nämä sytykeruusut on tehty 100 % kierrätysmateriaaleista. Näihin käytettiin kananmunakennoja ja vanhoja kynttilänpätkiä. 

 

Revi kananmunakennosta yhden kupin pohja irti niin että siihen jää reunoja 1,5-2 cm. Revi sitten kennon toisesta kohdasta suikaletta joka on noin 20 cm pitkä. Pyöritä suikale rullaksi ja aseta kupin pohjalle. Revi sitten kennosta paloja ja asettele ne rullan ympärille lehdiksi. Lehtiä täytyy olla niin paljon että rulla pysyy paikallaan ja kukka kasassa. Sitten vain dippaamaan.

 

Laita kattilaan vettä(noin kolmasosa kattilasta) ja kynttilänpätkiä. Kuumenna hellalla kunnes kynttilänpätkät ovat sulaneet. Poista joukosta kynttilöiden sydänlangat(ei sormin!) Nosta kattila pois hellalta ettei ylikuumene. Ota ruususta kiinni grillipihdeillä tai vastaavilla ja kasta se ylösalaisin sulaan steariiniin. Nosta ruusu sitten heti oikeinpäin ja laske leivinpaperin päälle jäähtymään. Kasta jäähtynyt ruusu vielä uudestaan steariiniin. Jos haluat, voit ottaa lusikalla lisää steariiniä ja valuttaa sitä ruusun päälle/sisään. Odota että ruusut ovat kokonaan jäähtyneet ennen kuin alat siirtelemään niitä mihinkään.

 

Valmiin ruusun käyttöohje: Aseta ruusu puiden sekaan tulisijaan ja sytytä ruusu. Ruusu sytyttää puut.

Huom! Älä kaada ylijääneitä steariineja lavuaariin! Jätä kattila jäähtymään. Kun steariini on jo vähän jähmetynyt mutta vielä pehmeää, painele steariinilevyn reunoja niin että ne irtoavat kattilan reunoista. Kun steariini on kokonaan kylmää, voit helposti nostaa jähmettyneen levyn kattilasta odottamaan seuraavaa käyttöä ja kaataa vedet viemäriin..