Kinuskikissalta tämän kakun ohje kopsittu. Hyvää oli kakku, vaik ulkonäkö kyl harmittaa :/

Pohja:
200 g domino-keksejä (vanilja & toffee)
50 g margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

250 g suomalaisia vadelmia

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl marjamehua
125 g suomalaisia vadelmia



Peitä irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.

Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. (Voit lisätä kiilteen vadelmat kakun pinnalle jo tässä vaiheessa, jolloin ne täytteen hyytyessä tarttuvat kiinni.) Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mehu sopivan sävyiseksi ja kuumenna siitä n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada liivatemehu kylmän mehun joukkoon. Varmista, että mehu-liivateseos on nyt haaleaa ja kaada se sitten vuokaan. Asettele kiilteeseen vadelmia, mikäli et tehnyt sitä jo täyttämisvaiheessa. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä n. 2 tuntia.

Itselleni kävi ilmiö, johon moni teistäkin on törmännyt: osa kiilleliemestä vuosi vuoasta ulos. Nostin kakun kuitenkin jääkaappiin pyyhkeen päälle ja annoin hyytyä sen, mikä kiilteestä oli vuokaan onnistunut jäämään.