Meillä oli tänään Tuperin kutsut ni tein sinne tätä herkullista kakkua.
Olen tehnyt tätä joskus aiemminkin, mutta sillon se ei ollu niin hyvää. Myöskään tämä lontoonraesuklaa ei maistunut ensimmäisellä kerrakka hyvälle, nyt olen siihen ihan koukussa.:D
Tämä ohje siis Hellapoliisilta kopsittu ja vähä muutettu.
Hyydytetty kakku Lontoonrae-suklaasta
Pohja:
reilu 1 pötkö minttudominoita murustettuna
n 50 margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vispiä tai Flora vanillaa vaahdotettuna( käytin vispiä)
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos reunavuoan (tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota munat ja sokeri.
Vaahdota Flora vispi tai Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa vajaalla teholla n 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana, ettei se pala, vaan sulaa tasaisesti.
Yhdistä muna-sokerivaahto, Flora vanillavaahto ja suklaa keskenään hyvin sekoittaen.
Kuumenna kasarissa tai mikrossa n puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet , anna jäähtyä minuutin verran.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan, kaada väliin laku- tai suklaakastikkeesta puolet ja kaada päälle loput täytteestä.
Kaada pinnalle halutessasi loput kastikkeesta.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele esim Lontoonrae-karkeilla.
HUOM! Kastike ei pysy välissä tasaisesti, vaan uppoaa täytteeseen. Kun hyytynyttä kakkua leikkaa, täytteestä "tirskahtelee" ihanasti tuo kastike=)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.