Nam, tämä kans oli ihan huippu hyvää! Ohje kopioitu suoraan Sekasopan sivuilta.
Valkosuklaa -mansikkajäätelökakku
175g valkosuklaata
noin 1 litra mansikkajäätelöä
noin 1 litra hyvää vaniljajäätelöä
2 dl pakastemansikoita
2-3 rkl ananastuoremehua
1/2 dl tomusokeria
noin 2 litran silikonivuoka tai pienempiä silikonimuotteja
Pilko suklaa kulhoon. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Sekoita.
Kaada sula suklaa vuokaan. Kääntele vuokaa kunnes suklaata on tasainen kerros joka puolella. Kaada ylimmääräinen suklaa pois. Jos jätät ylimmääräisen suklaa vuokaan, tulee kuoresta liian paksu ja sitä on vaikea leikata. Nosta vuoka pakkaseen noin 5 minuttiksi.
Sulata pakastemansikat kohmeisiksi. Mittaa joukkoon ananasmehu ja tomusokeri. Soseuta tehosekoittajalla. Ota vuoka pakkasesta. Lusikoi ohkainen kerros mansikkajäätelö vuokaan. Lorauta mansikkakastiketta jäätelön päälle. Lusikoi ohkainen kerros vaniljajäätelö ja taas mansikkakastiketta. Etene näin kunnes vuoka on täynnä. Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen kovettumaan seuraavaan päivään. Irrottele vuoan reunoja varovaisesti, niin että suklaan ja vuoan väliin pääsee ilmaa. Kumoa vuoka tarjoilulautaselle. Poista silikonivuoka kakun päältä vetämällä se varovaisesti pois. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Tarjoile heti ja nauti! :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.