1435377.jpg

Tänä aamuna kiireissäni leipasin tällaisia valkosuklaa-mustikkamuffineja ystävälleni synttärilahjaksi:) Ohjeen olen saanut Marien blogista. Itse tein nämät nyt gluteenittomana, koska ystävälläni on keliakia. Mutta yhtä hyvin voi tehdä vehnäjauhoistakin, silloin ei ksantaania tarvita. Olen siis muokannut siitä Marien ohjeesta gluteenittoman version...

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

3 munaa

1 1/4 dl sokeria

100g voita tai margariinia

4 dl Sunnuntai vähäproteiinista jauhoseosta

n. 1/2 maustemitallista ksantaania

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl flora vanillaa

100g Pandan valkosuklaata

2 dl mustikoita

Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin ksantaani, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää taikinaan noin kolmessa eri erässä vuorotellen rasvaa,  sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen erittäin varovasti noin 3/4 mustikoista, käännä kerran tai kaksi lusikalla taikinaa sekaisin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuttia.

Itse paistan muffinit muffinipellillä, syvennyksiin tavalliset muffinivuoat, niin saan muffineista hyvin kohonneita eivätkä ne levahda...