Tämän herkullisen mansikkahyydykekakun ohjeen kehittelin aiemmin tekemästäni mansikkajälkkäristä.
Pohja:
1,5pötköä minttudominoita
50g voita sulatettuna
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet hyydykkeen.
Hyydyke:
5dl Flora vanillaa
7dl Valion mansikkajogurttia
5dl mansikkasurvosta
8 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään vateen. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita joukkoon jogurtti ja mansikkasurvos. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Hyydytä jääkaapissa useampi tunti tai seuraavaan päivään.
Reunuksen tein valkosuklaasta leivinpaperin päälle pursottamalla. Annoin suklaan jähmettyä sekunnin jääkaapissa ja pyöräytin sen leivinpaperin kans tuohon kakun reunalle. Sitten jääkaappiin jähmettymään...
ja leivinpaperi pois. Ihana:)
Nämät koristeet myös valkosuklaata. Lehmät tehty tällaisella (linkki) muotilla. Kukka tehty tällaisella (linkki) muotilla. Kukan keskustaan vähän sipaistu kultapulveria. Mustat läiskät lehmiin maalattu nestemmäisellä elintarvikevärillä, ei oikeen passannu tähän tarkoitukseen.
Ja vielä ylhäältä päin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.