1668248.jpg

Tämän herkullisen mansikkahyydykekakun ohjeen kehittelin aiemmin tekemästäni mansikkajälkkäristä.

1668234.jpg

Pohja:

1,5pötköä minttudominoita

50g voita sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet hyydykkeen.

Hyydyke:

5dl Flora vanillaa

7dl Valion mansikkajogurttia

5dl mansikkasurvosta

8 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään vateen. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita joukkoon jogurtti ja mansikkasurvos. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Hyydytä jääkaapissa useampi tunti tai seuraavaan päivään.

1668237.jpg

Reunuksen tein valkosuklaasta leivinpaperin päälle pursottamalla. Annoin suklaan jähmettyä sekunnin jääkaapissa ja pyöräytin sen leivinpaperin kans tuohon kakun reunalle. Sitten jääkaappiin jähmettymään...

1668245.jpg

ja leivinpaperi pois. Ihana:)

1668243.jpg

Nämät koristeet myös valkosuklaata. Lehmät tehty tällaisella (linkki) muotilla. Kukka tehty tällaisella (linkki) muotilla. Kukan keskustaan vähän sipaistu kultapulveria. Mustat läiskät lehmiin maalattu nestemmäisellä elintarvikevärillä, ei oikeen passannu tähän tarkoitukseen.

1668253.jpg

Ja vielä ylhäältä päin.