1240343409_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juhlattaren kakkublogista löysin ihanan kakun ohjeen ja piti heti testata.

Mulla ei appelsiinejä sattunu oleen ni laittoin niitten tilalta appelsiiniaromia. Olis varmaan parempi oikeilla appelsiineilla.

kakku:
200g voita
4 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
2 pestyn appelsiinin hienoksi raastetut kuoret
4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
1 appelsiinin mehu
 
täyte:
1 tlk: (397g) kondensoitua maitoa
 
Voitele halk. noin 24cm irtopohja vuoka.

Sulata voi varoen kasarissa. Sekoita kananmunat ja sokeri ja lisää seokseen appelsiinien hienoksi raastetut keltaiset kuoret sekä voisula.

 
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää niihin munaseos ja jatka sekoittamista kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 175 asteessa noin 40minuuttia. Jäähdytä kakku, irrota se vuoastaan ja käännä pohjapuoli ylöspäin. Valele pohjalle appelsiinista puserrettu mehu (voit valella myös maidolla, jos appelsiini liian kirpeää.) ja jätä kakku viileään mieluiten seuraavaan päivään asti.

 
Keitä kondensoitua maitoa ((omassa tölkissään)) kattilassa vedessä 1 tunti 45 minuuttia. Tärkeää on että tölkki on koko ajan veden peitossa.

Halkaise kakku kahdeksi pyöreäksi levyksi. Levitä puolet kinuskista niiden väliin ja loput päälle.

Minä lisäsin väliin vielä pari banaania ja 2dl vaahdotettua kermaa. :p