Nyt on sitte kova kakku-urakka takana. Leivoin kolme kakkua työkaverin eläkkeelle jäämis juhlaan. vai miten sen sanos:)

Yhdessä kakussa siis kolme, neljän munan torttupohjaa. Kaksi kakkua tein sellaista joissa alemmassa välissä mansikkamousse ja ylemmässä välissä valkosuklaamousse.

Kostutukseen käytin vaniljasokerilla höystettyä maitoa.

Moussejen ohjeet täältä jonkun blogista löysin, saa tunnustaa kuka näin huiput on keksiny. Tietenki jouduin niitä vähä suurentamaan.

Mansikka-valkosuklaa kakku x2

1863506.jpg1863509.jpg

Tässä siis pohjan ohje yhteen pellilliseen:

4 munaa

1 1/2dl sokeria

3/4dl perunajauhoja

3/4dl vehnäjauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti sekaisin. Paista 225 asteisessa uunissa 8-10min.

Mansikkamousse

Tästä tulee täyte siis kahteen kakkuun, kumpaanki kakkuun siis yhteen väliin.

10dl vispikermaa

500g rahkaa

sokeria

vaniljasokeria

600g mansikoita pieninä paloina

400g mansikoita soseena

12 liivatelehteä

tilkka vettä

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.

Valkosuklaamousse

Tästä annoksesta tulee täytettä myös kahteen väliin.

4munaa

1dl sokeria

5dl Flora vispiä

2 levyä Pandan valkosuklaata

10 liivatelehteä

tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.

 

Tässä toinen mansikka-valkosuklaa kakku

1863522.jpg

Mummo, kirjotukset ja perhonen suklaata. Kukat marsipaania, lehdet marsipaania ja mustaherukan lehtiä.

1863511.jpg1863513.jpg1863523.jpg1863524.jpg

Eka kertaa koitin tuohon päälle tuommosta kiekura pursotusta ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Laitoin päälle tulevien Flora vispien joukkoon vaniljakreemijauhetta (1rkl 2,5dl:aan Flora vispiä)oli paljo helpompi pursottaa ja sai hienoa jälkeä.