Kotivinkistä bongasin namejen ohjeen:)

1rkl (8g) agar-agaria
5dl vettä
1dl sokeria
1dl mustaherukkamehutiivistettä
(sokeroitua)

Pinnalle:
n.2dl siro erikoishienoa sokeria

Mittaa agar-agar, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen n. 30-40min, kunnes seoksesta tulee hieman venyvää.

Ota kattila lideltä ja lisää mehutiiviste. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun astiaan n. 1-2cm:n kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai yön yli.

Nosta marmeladi vuoasta kelmun avulla. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat sokerissa. Anna palojen kuivahtaa väljästi huoneenlämmössä ja paketoi. Sokeri kostuu, jos paloja säilyttää pitkään.

!!!!!!!
Agar-agar on hyytelöimisaine, joka valmistetaan levästä. Se korvaa liivatteen ja sopii kasvissyöjille. Agar-agaria myydään suurissa ruokakaupoissa, apteekissa ja luontaistuotekaupoissa.